Rózsa Ház | Het huis

Rozsa Haz|Huis en bijgebouw

 

Rózsa Ház|Bonyhád

Deze mooi gerestaureerde vrijstaande grote "Tanya" ligt goed bereikbaar aan de rand van het dorp in een glooiend groen landschap centraal in Zuid Transdanubië.

Woonoppervlak is ruim 100m2 plus een veranda van ca. 1,60 x 20 m. en een prachtige, koele wijnkelder van ca. 35 m2 die voor u toegankelijk is. Het huis heeft ca. 60 cm dikke muren, dus is zelfs in de warme Hongaarse zomers nog relatief koel. Voor eventueel kille avonden in voor-/naseizoen zijn er meerdere sfeervolle houtkachels aanwezig.

Het is een originele Hongaarse boerderij, gebouwd in de lengte richting. Aan de buitenkant loopt over de gehele lengte een overdekte veranda met houten pilaartjes. De kamers liggen in de lengterichting achter elkaar en zijn groot.

Het huis is gezellig ingericht en comfortabel met alle benodigde apparatuur etc. Ook zijn oude details bewaard gebleven. Het huis heeft een mooie gerestaureerde waterput, een buitentoilet (voor de lol, niet uit noodzaak) een rookhok waar de salami's en hammen gerookt werden, en mooi dubbele paneeldeuren en houten panelen door het hele huis.

 
Alle vertrekken bevinden zich gelijkvloers. Er is meer dan voldoende ruimte voor 6 volwassenen plus een kind en in de tuin en ook op de grote overdekte veranda voelt men zich al snel op zijn gemak. Vanaf het hoogste punt in de tuin achter het huis heeft men een prachtig uitzicht over de wijde omgeving! Tuinmeubilair is aanwezig.
 
 

Rózsa Haz | De tuin 

De tuin (bijna 2500m2) is geheel omheind. Er staan fruitbomen (kers, pruim) en druif. De helling achter de stal hoort er ook bij en van daar zit je een stuk hoger en heb je prachtig uitzicht op de omgeving.

 

Ontbijten kan in voor- en naseizoen meestal op de veranda van de stal in het ochtendzonnetje. En op de veranda van het hoofdgebouw staat een grote schommelbank met kussens. Verder is er natuurlijk voldoende tuinmeubilair aanwezig. Parkeren kunt op eigen terrein onder de carport.

Rózsa Haz | Indeling 

Er is een compleet ingerichte eetkeuken met gasfornuis, oven, magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker, sateliet, KTV en een koelkast met diepvriesdeel. Ook een wasmachine en een vaatwasser ontbreken uiteraard niet.
Er is een aparte ouderwetse koele voorraadkamer met stellingen voor flessen, blikken etc.

De ruime woonkamer is comfortabel en ook voorzien van sateliet-TV (met scart aansluiting voor gameboy/X box etc.)en complete stereo installatie plus o.a. een 2 pers. slaapbank.


De 2 slaapkamers zijn ieder ruim 20 m2 groot en liggen aan de veranda. Iedere slaapkamer heeft 2 goede eenpersoonsbedden.
De badkamer is modern en ruim en heeft een bad/douche en een toilet.

Daarnaast is een groot extra vouwbed en een opklapbed aanwezig. Ook een kinderbed en een kinderstoel staan tot uw beschikking.

Uw kinderen hoeven zich niet te vervelen want er zijn voldoende spelletjes, tijdschriften etc. aanwezig. Ook zijn er vele cd´s, dvd´s, cassettebandjes, boeken, tijdschriften voor uzelf die u mag gebruiken.